Virtuális szolgáltatások az ACE Telecomnál

virtuális magánhálózat

Amennyiben a piacon régóta stabilan álló, megbízható, ráadásul magyar céget keres virtualizációs megoldásaira, látogasson el az ACE Telecom oldalára. A vállalat küldetése, hogy minőségi internet alapú szolgáltatásokat nyújtson üzleti partnereinek. Ehhez természetesen hozzájárul a segítőkész, 24 órás ügyfélszolgálat és a professzionális technológia. A virtualizációhoz pedig pontosan erre van szükség.

Az ilyen technológiájú szolgáltatások során a vállalatok egy számítógépnek vagy szervernek megfelelő kapacitást bérelnek a szolgáltatótól. Ez azért jó megoldás, mert a cégek sokszor erőn felül költenek a saját szerver, és eszközpark fenntartására, holott valójában ki sem használják.

Miért költséghatékony megoldás a virtuális szerver?

A virtuális szerver, azaz a VPS segítségével jelentős költségmegtakarítást érhetnek el. Az ACE Telecomnál nagyméretű és biztonságos háttértárolókon futnak a virtuális eszközök, így nincs ok aggodalomra a stabilitás vagy az adatbiztonság szempontjából. Ráadásul mindez csak annyiba kerül, amekkora tárhelyet valóban felhasznál a bérlő (ráadásul a mérete néhány perc alatt rugalmasan változtatható).

Miben különbözik a virtuális magánhálózat, azaz a VPN a VPS-től?

A virtuális szerver mellett hasonlóan előnyös a cégek számára a VPN szolgáltatás is. A VPN a Virtual Private Network, magyarul virtuális magánhálózat rövidítése. Ennek lényege, hogy a már meglévő hálózatra független hálózatot építenek ki, amelynek adatforgalma nem látszik meg az eredetin, titkosító csomópontokon keresztül áramlanak az adatok a két végpont (például az otthoni gép és a vállalat szervere) között. A VPN alkalmazásával tudnak a cégek megbízható távoli hozzáférést adni alkalmazottaiknak az otthoni munkához.