Rugalmas pólya állatok műtéte után

rugalmas pólyaAmennyiben házi kedvencünknek volt már műtéte, akkor tudjuk milyen az, amikor a műtét után kötözni kell a sebet. Erre egy kiváló megoldás a rugalmas pólya.

Kötözés a rugalmas pólyával

A kötözés egy rémálom lehet, ha olyan kötszerrel csináljuk, amit a kutyánk, macskánk könnyen le tud rágni, vagy beleakad mindenbe és ezáltal leszakad. A rugalmas pólya egy kiváló megoldás, számos előnye van:

  • jól tapad – nem kell bajlódnunk a ragtapasszal, leukoplasttal, mert az anyaga úgy van kialakítva, hogy a rétegek egymással összesimulva, stabilan rögzítődnek, a kötés felhelyezéskor összetapad,
  • könnyen és gyorsan felhelyezhető – könnyű tapadásának köszönhetően gyorsan rögzíthető,
  • lélegző – a rugalmas pólya anyaga légáteresztő, ami a seb gyógyulását is segíti
  • állatbarát – mivel csak önmagához tapad, az állat szőréhez vagy bőréhez nem, így nem kellemetlen házi kedvencünknek egy átkötözés
  • modern és vagány – rengeteg méretben, színben és mintában is megvásárolható a rugalmas pólya

Fontos azonban megjegyezni, hogy a rugalmas pólyát nem szabad közvetlenül a sebre tenni, előtte steril gézlapot alá kell tenni!

Az utóbbi időben az állatorvosok is előszeretettel kezdték el használni a rugalmas pólyát, mert az ő munkájukat is megkönnyíti a használata. A Homevet Patika webshopjában számos méretben és színben válogathatunk kedvünkre a rugalmas pólyák között.