6 érv, miért főnyeremény a lakásfelújítási támogatás

otthonfelújítási kölcsönHosszú ideje szeretné felújítani az otthonát, ám eddig nem jutott rá pénze? A lakásfelújítási támogatás akár 3 millió forintot is jelenthet a gyermeket nevelőknek. Hat érv, miért járhat jól vele!

  1. A lakásfelújítási támogatás akár 3 millió forint is lehet. Ez vissza nem térítendő összeg.
  2. Változatos munkálatokat tesz lehetővé. Hosszan sorolhatnánk, pontosan mire is fordítható az otthonfelújítási támogatás. A gáz bevezetésétől kezdve a tetőcserén és a villanykapcsolók cseréjén át akár napelemek telepítésére is felhasználható.
  3. Minden gyermeket nevelő szülő igényelheti. Nem feltétel a házasság. Akár egyedülállók vagy élettársi viszonyban élők is kérhetik.
  4. Már magzatkorban is kérhető a gyermekre az otthonfelújítási támogatás. A várandósság 12. hetét követően lehet igényelni a vissza nem térítendő állami támogatást.
  5. Az állam utólag, a számlák bemutatását követően folyósítja az összeget. Azonban nem szükséges rendelkezni a felújítás teljes költségvetésével. Bevezették az otthonfelújítási hitelt, amelyet nagyon kedvező feltételekkel lehet felvenni. A lakásfelújítási kölcsönből ki lehet fizetni a munkálatokat. Az állam által folyósított lakásfelújítási támogatás összege pedig később automatikusan csökkenti a kölcsön tőketartozását.
  6. Újépítésű ingatlanra is lehet kérni. Noha a lakásfelújítási támogatás korszerűsítésre szolgál, még klíma is beszereltethető belőle. Márpedig az akár újépítésű ingatlanba is szükséges lehet.