Kezdje el időben az öngondoskodást!

Húsz-harminc évesen még egészen más feladatok, teendők, célok foglalják le a többséget, s talán távolinak tűnik az, mi is lesz ugyanennyi idő múlva. A felelős felfogás azonban megköveteli a minél előbb kezdődő öngondoskodást. Érdemes minél hamarabb tenni a nyugdíjas évekért, hogy az állam által folyósított nyugdíj mellé havi pár ezer forint befizetésével stabilitást nyújtó összeget gyűjtsenek össze.

Egy kedvező lehetőség az öngondoskodásra

Népszerűek a különböző önkéntes nyugdíjpénztári megoldások, és persze többféle nyugdíjbiztosítás közül is választhat. Értelemszerűen mindenkinek az a fontos, hogy akármilyen formában, de a nyugdíjas időszakra minél nagyobb összeg gyűljön össze.. Aki takarékoskodik, annak egyértelműen kulcskérdés a biztonság és kiszámíthatóság. Nekik adhat kiváló lehetőséget az MKB Biztosító, amely nyugdíjbiztosítását hozamgaranciával és előre garantált lejárati összeggel kínálja.Tehát, az biztos, hogy a díjtartalékon 2,5 százalékos a garantált hozam, ezen felül a 2,5% feletti hozam 85 százalékát is kifizetik. A nyugdíjbiztosítási befizetésekre ráadásul 20%-os (maximum évi 130.000 Ft-os) adókedvezmény is igénybe vehető.

Nyugdíjbiztosítással a kiszámítható jövőért

Ráadásul már a díjszámításkor pontosan tudni lehet, hogy 65 éves korban milyen minimum nyugdíjszolgáltatási összeg illeti a szerződő felet. Az ügyfél 45 év alatt már havi 5000 forint befizetésével megalapozhatja a nyugdíjas éveket, az összeget pedig biztonságban van. A nyugdíjbiztosító pontosan tudja, mibe érdemes befektetni (döntően állampapír), így ön rizikó nélkül, hátradőlve gyűjtheti a pénzt.