A faktoring ezért jobb a hitelnél

faktoringSzeretné, ha vállalkozásának likviditási helyzete az optimális szinten maradna? Ha megelégelte, hogy Önnek kell a számlaköveteléseket kezelni, válassza a faktoringot, mely egy gyors és rugalmas eszköz likviditáskezelésre! A faktoráló cég megvásárolja Öntől vevőköveteléseit azonnali fizetés ellenében, ellátja az ezzel kapcsolatos könyvvezetési feladatokat, illetve védelmet nyújt adósainak fizetési késedelme, esetleges mulasztása ellen.

Azonnali pénz

A faktoring egy kényelmes forma a korlátozottabb pénzeszközökkel rendelkező vállalkozások számára, hiszen azzal, hogy azonnal pénzhez jutnak, újra vissza tudják forgatni azt a vállalkozás termelési vagy szolgáltatási folyamataiba.

A faktoring mikor éri meg?

faktoralas-folyamataA faktorálás hatalmas előnye, hogy cégének nem kell hitelképesnek lennie, azaz nincs szükség hitelfedezetre (ellentétben a számlát kibocsátó vállalkozással). Faktoringgal induló, tőkeszegény, vagy veszteséges vállalkozások is éppúgy finanszírozhatók. Tapasztalatok alapján faktorálás esetén megnövekszik a vevők fizetési hajlandósága és fegyelme, továbbá a számlakövetelés megvásárlásával nem kell foglalkozni az adminisztrációs terhekkel, hisz azt a faktoráló cég intézi.

Faktoring = gyors megoldás likviditási problémára

Végezetül pedig a legfőbb előny, a gyorsaság. Fennálló üzleti kapcsolat esetén mindössze pár óra és a vételár máris az eladó számláján lehet. Faktoring esetén a az eladó és a faktoráló cég között létrejövő szerződéskötési és bírálati folyamat is sokkal gyorsabb, mint a hitelszerződés esetében.

Próbálja ki a faktoring kalkulátort vagy kérjen egyedi ajánlatot faktoringra a Cégfinanszírozás Portálon!

Bővebb infó: https://cegfinanszirozas.hu/faktoring