A csapatépítés ma már nélkülözhetetlen eleme egy cég életének

csapatepitesNem véletlen, hogy napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a csapatépítés. A cégsikerek alapja ugyanis a csapatmunka: a hatékony kommunikáció és együttműködés.

Ezért van szükség minél többször arra, hogy a kollégák az indoor vagy outdoor csapatépítések során a munkahelyen kívül is találkozzanak, és olyan oldalról ismerjék meg egymást, amire nem volna módjuk az íróasztal mögött.

Miben segít egy céget a csapatépítés?

A jó csapatépítő tréning segít felkészülni a vállalaton belüli szervezeti változásokra, fokozza a különböző problémák megoldási hatékonyságát, hozzájárul a közösség alakításához, a vállalati értékek tudatossá tételéhez, az egységes cég-kép kialakításához. A csapatépítés hordozza magában, hogy az indoor vagy outdoor program végén egységes és erős csapatok jönnek létre, amelyek később számíthatnak egymásra, a közös célok érdekében hatékonyabban működnek együtt a mindennapi munkában.

De mi is zajlik a csapatépítés során?

A tréningen résztvevőknek mesterségesen létrehozott stresszhelyzetben kell gyakorlatokat megoldaniuk. A nehézséget általában az jelenti, hogy ilyenkor az egyéneknek át kell lépniük a komfortzónát. Fontos, hogy minden feladat elvégzése után, a trénerek segítségével közösen dolgozzák fel a tapasztalatokat, és igyekeznek azokat átültetni a mindennapi munkahelyi életbe. Az outdoor csapatépítés jellemzően fárasztóbb, fizikailag megterhelőbb, mint az indoor csapatépítés, de akad erre ellenpélda is. Mindenesetre, a vezérfonal mindkettőben ugyanaz.