Jó matrac – jó alvás – jó teljesítmény a munkában

matrac-agybetetIdeális esetben életünk egyharmadát ágyban töltjük. Ilyenkor öntudatlan állapotban pihenünk, akaratlan mozgásokat teszünk. Épp ezért nem mindegy, milyen matracon hajtjuk álomra fejünket. A pihentető alvás alapvető eszköze a megfelelően választott matrac.

Napjainkban a matracok széles kínálata közül dönthetünk, és bizony érdemes is rászánni a megfelelő időt a keresésre.

Milyen ágybetétet, matracot válasszunk?

A nem megfelelő ágybetéten ugyanos a gerinc, az izmok, a szervek folyamatos terhelésnek vannak kitéve. Ez nem csak azt akadályozza, hogy megfelelően kipihenjük magunkat. A kényelmetlen matrac hosszú távon komoly egészségügyi problémákhoz vezethet.

Talán nem is gondolná, hogy matraccserével mennyi mindent tehet egészségéért.

 

Milyen a tökéletes ágybetét?

Nehéz meghatározni, milyen a tökéletes ágybetét. A matracok széles választékából talán azt nevezhetjük tökéletesnek, amely a személyes igényeinknek megfelelve leginkább szolgálja a pihenésünket.

Optimális az az ágymatrac, amelyen valóban ki tudjuk pihenni magunkat. Ez magával hozza, hogy az ilyen matracon egyenletesen oszlik el a testsúly, nem terhelődik a vállra, csípőre több, mint a további tesztrészekre. Az optimális matrac tehermentesíti a gerincet, de csökkenti a csigolyákra és porckorongra nehezedő nyomást is. A jó matracoknak sajátja, hogy könnyen tisztíthatók és tartósak. Praktikus, ha szabványméretű, mert akkor könnyen tudunk hozzá kiegészítőket vásárolni.