Betekintés a befektetési jegyek világába

A befektetési jegyek az utóbbi években elég népszerűek lettek. Ennek az egyik legnagyobb oka az, hogy a hagyományos betéti kamatokhoz képest a befektetési jegyek sokkal kecsegtetőbb hozamokkal rendelkeznek. Ez pedig könnyedén felkeltheti azoknak a figyelmét, akik eredményesen szeretnék pénzüket befektetni.

Válogassunk a befektetési jegyekből

A mélyzuhanást látva, amit a betéti kamatok produkáltak hozamok tekintetében az elmúlt pár évben nem is csoda, ha sokan valami jobbra vágynak. Az egyedüli „probléma” abban rejlik, hogy a sok piacon található alap miatt nehéz megtalálni azt a konkrét alapot, ami leginkább megfelelne a pénzünk számára. Az pedig a legutolsó dolog amit az ember kívánhat magának, hogy egy rosszul meghozott döntés következtében elússzon a pénze. Ilyenkor jönnek képbe a szakértők!

Fontos, hogy hozzáértőkre bízzuk a döntést

Hozzá nem értőként első ránézésre ijesztő lehet a befektetési jegyek, alapok dzsungelének böngészése. Kemény munkánk gyümölcse a pénzünk, épp ezért érhető, ha féltjük. Általánosan elfogadott tény, hogy a nagyobb hozam nagyobb rizikót is jelent. Az átlagos megtakarító számára pedig az egyetlen „iránytűt” a múltbéli hozamok jelentik. Ám fontos megjegyezni, hogy 100%-os bizonyosságot egy alap múltbeli hozamának vizsgálatával sem lehet kijelenteni. Sok olyan tényező van, aminek elemzéséhez sok éves szakmai tapasztalat szükséges. Éppen ezért fontos olyanokra bízni a pénzünket, akik rendelkeznek ilyen tapasztalattal!

A cikkben található linkre kattintva a Concorde Értékpapír Zrt. weboldalára kerül, ahol egyik elemzést talál befektetési jegyekről. Laikusoknak és hozzáértőknek egyaránt megér egy olvasást!