Raklap nélkül nincs raktározás

raklapGyakorlatilag mindegy, hogy a rendkívül elterjedt UIC-EUR szabványra gondolunk, vagy a kicsit kevésbé teherbíró, de szintén gyakran használt egyutas raklapra.

A lényeg: a raktározás ma nem működne raklapok nélkül. Ezen hiányában nem volna lehetséges biztonságosan mozgatni az árut raktáron belül és kívül.

A raklapok jellemzője

Strapabíróak, akár 1300 kilogrammal is terhelhetők, ennek is köszönhető hasznosságuk. Már csak azért is masszívak, mert ha valamelyik eltörik, amikor árut pakolják rá, az súlyos kárt okozhat a szállítmányban.

A raklapokat gyakran vizsgálják, hogy van-e rajtuk valamilyen sérülés, törés. Amennyiben igen, nem törvényszerű, hogy szemétre kerülnek a darabok. a környezettudatosság és gazdaságosság jegyében számos cég foglalkozik a sérült, törött raklapok és egyéb fa hulladékok újrahasznosításával.

Raklap újrahasznosítás és felvásárlás menete

Különböző eljárásokkal ezekből ugyanolyan használható, megbízható, masszív raklapokat készítenek, mint újszerű fából. A cégeknek az elszállítással nem kell bajlódni, a felvásárló cég biztosítja a transzportot telephelyére.

Ráadásul ezek jellemzően jóval kedvezőbb áron megvásárolhatók, mint társaik. És teherbírásukban sem kell kételkedni: 1000-1200 kg ugyanúgy felhalmozható rájuk.

A P&P Budafok Kft. ilyen gyártással is foglalkozik, bár honlapjukon, a www.raklapbudafok.hu weboldalon számos típusból válogathat az érdeklődő.

Summary
Raklap nélkül nincs raktározás
Article Name
Raklap nélkül nincs raktározás
Description
A raklapok ma a logisztikában alap elemek. Ha hibás vagy törött egy raklap, attól az még újrahasznosítható, mely aztán újra "üzemképes". Ismerje meg a lehetőségeket!
Author