Pároló készlet rozsdamentes acélból

pároló edényOlykor megdöbbentő, mennyire drágán vásárolhatjuk meg a különböző konyhai eszközöket, kiegészítőket. Erre mondhatjuk, a minőségnek ára van. Kivéve, ha az Inoxriv által gyártott Nordica pároló készletről beszélünk, hiszen ennek a pároló edénynek jutányos az ára, különösen ahhoz viszonyítva, amilyen jól használható a mindennapokban.

Egészséges étkezés zöldségpároló használatával

A párolás, mint az ételek elkészítése módja mellett könnyű érvelni, hiszen az egészséges étkezés egyik fontos elemi a különböző zsiradékok használatának a csökkentése. Márpedig a zöldségpárolóban zsiradék nélkül, gyorsan és egyszerűen készíthetjük el a különböző ételeket, amelyek megőrzik eredeti ízüket, és nem veszítenek a vitaminokból, ásványi anyagokból. A praktikus párolóedény egyébként három, önállóan is jól használható részből áll. A hőálló üvegfedő a pároló betétet takarja, amelyet szűrőként alkalmazhatunk. A speciális, háromrétegű talppal ellátott lábas pedig a lehető leghatékonyabban használja a hőt.

Hogyan használja a zöldségpároló edényt?

Bár a gyakorlott háziasszonyoknak nem kell az útmutatás, a kezdő konyhatündéreknek íme,a zöldségpároló használati utasítása. Először ízlés szerint összevágjuk a zöldséget, majd az edény alsó részét megtöltjük vízzel. Azután a pároló edény lyukacsos részében elhelyezzük a zöldségeket, és letakarjuk a fedővel. A vizet felforraljuk, és a forrás mellett addig pároljuk a zöldségeket, míg tetszésünk szerint megpuhult. A párolófolyadékból érdemes szószt vagy alaplevest készíteni.