Miért jó a mikrohullámú internet

mikrohullámú internetA zökkenőmentes vállalati kommunikáció és munka nagy, továbbá megbízható internet sávszélességet igényel. Már évekkel ezelőtt is látszott, hogy ennek biztosítására a hagyományos, vezetékes hálózatok mellett megoldást jelenthet a „láthatatlan” mikrohullámú internet hálózat is. A vezetékes hálózaton ugyanúgy kialakítható magas adatbiztonságú, maximálisan védett összeköttetés, ám a mikrohullámú internet esetében ez – a technológiánál fogva – jóval olcsóbb és rugalmasabb megoldást jelent.

Mikrohullámú internet kiépítése

A kialakításhoz nem szükséges vezetékes kábel, elég egy, az internetet sugárzó műholdra „rálátó” antenna. A telepítés nem függ semmilyen meglévő infrastruktúrától, gyorsan létrehozható. A mikrohullámú internet már két éve is képes volt akár 366 Mbps teljesítményre, azóta ez pedig növekedett.

A mikrohullámú internet nagy előnye, hogy képes szimmetrikus internetkapcsolatot garantálni, azaz, hogy a le- és feltöltési sebesség azonos. A hálózat működtetéséhez komoly technológiai feltételeket kell teljesítenie a szolgáltatóknak, a mikrohullámú hálózat működésének alapja a minőségi eszközpark. Itt is lényeges szempont, hogy a jeladó berendezés és a kapcsolat létesítésének helye között lehetőleg legyen minél kisebb a földrajzi távolság.

Hol tudom igényleni?

Az ACE Telecom számos mikrohullámú internet előfizetést biztosít. További információkért keresse fel a weboldalukat!