Gondolt már a raklap újrahasznosításra?

uic-eur raklapA raktárbázisokon nem véletlen, hogy halomban állnak a raklapok: ezek nélkül nem működhetne a szállítmányozás. Ahol a raklapot ennyiszer használják, ott még a legerősebb, legjobb minőségű UIC-EUR-szabványok is sérülhetnek. Bár ezek kimondottan strapabírók, akár 1300 kilogrammot is elbírnak, és sokáig lehet terhelni őket, az elhasználódás minden tárgy esetében törvényszerű. Annál kevésbé törvényszerű, hogy a sérült raklapot, de tulajdonképpen bármilyen fa hulladékot szemétre vessünk. Ezek felhasználására már régóta létezik bevett eljárás, ami segítségével a majdnem kukába vetett darabok újra hasznosulhatnak.

Raklap felvásárlás és újrahasznosítás

Polgár & Polgár Kft. hosszú ideje foglalkozik azzal, hogy az ilyen faanyagokat begyűjti. Saját járműveivel összeszedi és elszállítja telephelyére, ahol a mérés és a válogatás után eldől, mit érdemes csinálni vele. Megszokott az is, hogy a sérült raklapokat a készüléskor alkalmazott technológiával megjavítják, majd a tulajdonos kedvező ár ellenében újra használhatja.

Ha nem UIC-EUR, akkor egyutas raklap

Gyakran sérült elemekből gyártanak úgynevezett egyutas raklapokat. Korábban ez szinte selejtszámba ment, a nevéhez méltón nagyjából egyszer lehetett használni. Mára azonban a vásárlói igényeknek megfelelően javult a minősége, ezer kilogramm árut erre is felpakolhatnak, ráadásul alacsony az áruk. Amennyiben bármelyik típus vagy eljárás érdekli, a www.raklapborze.hu weblapon mindent megtalál.