Astra biztosító ügyfeleinek: Új biztosítót keres?

Nem éppen örömteli hírt kaptak az Astra Biztosító ügyfelei nemrég: sikertelen volt a román biztosító feltőkésítésére tett kísérlet, ezért visszavonták az engedélyét és csődeljárást indítottak ellene. Az Astra ügyfelei kényszerpályára kerültek, hiszen mint néhány napja kiderült, levélben kapják meg a megállapodást, amely tartalmazza a díjjal fedezett, de még le nem járt biztosítási szerződések szeptember 30-i hatályú, közös megegyezéssel történő felbontását.

Hogyan működik a biztosítóváltás?

Az ügyfeleknek szignózniuk kell a megállapodást, és határidőre visszaküldeni, így szűnik meg szeptember 30-ával a biztosításuk és köthetik meg új biztosításukat az általuk választott biztosítónál október 1-jei kezdettel. A már kifizetett, de még meg nem szolgált időszakra vonatkozó összegek kifizetését a román felügyelet mellett működő garanciaalaptól kell majd kérni. Akármeddig is tart, míg visszakapja a biztosítási összeget, nincs idő a tétlenkedésre, új biztosító után kell nézni.

Új biztosítás kedvezményekkel

Legyen szó bármilyen területről, például a lakásbiztosításról az MKB Biztosító kész, hogy segítsen az Astra pórul járt ügyfeleinek. Keresse fel az MKB Biztosítót és online,  néhány perc alatt kösse meg új szerződését! Az MKB Biztosítónál ráadásul kiegészítő biztosításokkal szabhatja testre az új biztosítását, ráadásul új ügyfélként számos kedvezmény illeti meg.