PET CT és a korai megelőzés

ct vizsgálatAhogy idősödik az ember, úgy jönnek egymás után a gondok. Épp ezért rendkívül fontos, hogy odafigyeljünk egészségünkre. Még akkor is, ha ez évenkénti orvosi látogatást jelent. Hisz az a pár nap, amit egy évben a szűrővizsgálatokra áldozunk lehet, hogy pont az életünk megmentését jelenti! Ha pedig már szűrővizsgálatra megyünk, akkor válasszuk a legalaposabbat. A PET és CT vizsgálat ötvözése olyan új kaput nyitott a rákos betegségek szűrésében, mint eddig semmi más. A PET-CT ugyanis nem csak magát a rákos elváltozást képes kimutatni (már a legapróbb formában is), hanem a rendellenesen folyó anyagcsere folyamatokat is. Ez annyit jelent, hogy az orvosok minden eddiginél korábban képesek felismerni, ha valami nincs rendben.

Hol van lehetőség CT vizsgálatra?

Ha Budapesten szeretnénk CT vizsgálatot csináltatni, akkor érdemes felkeresni a Pozitron-Diagnosztika Központot. A központ elsőként kapta meg az Európai Nukleáris Medicina Társaság (EANM) minősítési akkreditációját! Tehát nemzetközi téren is kiemelt elismerésnek örvend. Az oldalukra látogatva mind a PET CT vizsgálatok, mind a hagyományos CT vizsgálatok árait és menetét elolvashatja. Ha pedig továbbra egyedi kérése vagy kérdése lenne, telefonon és emailben is a rendelkezésére állnak.

Rákszűrés és kardiológia

A rákszűrésről ugye már esett szó korában. Tüdőszűrésre és hasonló vizsgálatokra kiválóan használhatóak a CT gépek. Olyannyira, hogy évről évre növekszik azoknak a száma, akik a röntgen helyett inkább ezt választják. De van egy másik terület is, ahol a CT rendkívül hatásos. Ez pedig a kardiológia. Az úgy nevezett Cardio-CT a szív és mellkas környéki vizsgálatok elvégzésében nyújt segítséget.