Így védjük az autót kőfelverődés ellen

Egy autótulajdonost kevés bosszantóbb eset érhet, mint amikor azt látja, hogy a felcsapódó kövek, apróságok sérülést okoztak a gépjárművön. A probléma nemcsak egyszerűen idegesítő, hanem nagyon költséges is lehet, sokba kerül megjavítani a lepattogzó lökhárítót. A kővédő fóliázás azonban megóvja a sérüléstől az autókat: az XPEL karosszériavédő fólia pontosan takar és fed, azaz az autó teljes karosszériáját védi a sérülésektől.

Miért kell a védőfólia?

Egyértelmű, hogy a kőfelverődés elleni fóliával sok problémát megelőzhetünk, ráadásul az XPEL karosszériavédő fóliának rengeteg hasznos tulajdonsága van. A gyártó 10 éves garanciát vállal az autóvédő fóliára, amely öngyógyuló, azaz, ha sérülés éri, magától helyrejön, így nem kell attól aggódni, hogy valamilyen kőfelverődés miatt gyengül a kővédő fólia hatékonysága. A fólia egyébként nem pusztán a fizikai sérülések ellen nyújt védelmet, hanem a vegyi hatásokkal szemben is ellenálló, így tényleg biztonságban tudhatjuk vele az autót.

Az XPEL karosszériavédő fólia felhelyezése előtt – akár a gyártó által kínált termékekkel – fontos, hogy gyurmázzuk, majd polírozzuk a felületet, hiszen minél karcmentesebb és tisztább karosszériára kerül a fólia, annál jobban tud védeni. A karosszériavédő fóliáról további hasznos információkat talál a carprotectcenter.hu honlapon.