EUR raklap: mit jelent a 3 betű?

Látta már bizonyos faalkotmányokon a bűvös három betűt: EUR? Valószínűleg még az is gyakran találkozott vele, aki nem mozog otthon a raktározásban. Az EUR raklap ugyanis a legelterjedtebb raklaptípus, számos cég az előírások miatt kizárólag ezt a – szigorú szabványok szerint gyártott – raklapfajtát használhatja.

Mi is az EUR raklap előnye, miért olyan népszerű?

Mivel komoly kritériumoknak kell megfelelnie, a cégek tudják, ha EUR raklapot vesznek, minőséget vásárolnak. Márpedig ha 1000-1300 kilónyi árut halmoznak rá, akkor igazán nem mindegy, hogy valóban strapabíró-e a raklap vagy sem. Az EUR raklapok önmagukban sem könnyűek, de részben ennek köszönhető, hogy annyira keresettek a raklap kereskedelemben. Bármilyen áruval megpakolhatják, szinte kizárt, hogy az EUR raklap csődöt mondjon. A minőségnek köszönhetően az EUR raklap ára magasabb, mint az ugyancsak széles körben elterjedt egyutas raklapé. A raklap eladásban tehát a szabvány méretű EUR raklap vezet, amelyet nemcsak megvásárolni, hanem bérelni is lehet. És újrahasznosítani.

Miért elterjedt a raklap újrahasznosítás?

Több cég a követelményeknek megfelelve gyorsan leselejtezi a raklapokat, ám azok némi javítással tökéletesen használhatók. Ezért is elterjedt a raklap újrahasznosítás, amikor vagy javítással, vagy a régiből újat gyártva a környezetvédelemnek is eleget tevő, olcsó újrahasznosított raklapot gyártanak.