Miért érdemes bankszámlát nyitni?

Ugyan néhányan még nem szívesen bízzák bankra a pénzüket (egy fizetésnyi összeget sem), ám a trendek mindinkább arra mutatnak, hogy a bankszámla és a bankkártya életünk mindennapi részévé váltak.

Érvek a bankkártya és bankszámla mellett

bankszámlaAz egyik legfontosabb szempont, hogy lakossági folyószámla tulajdonosaként sokkal egyszerűbbé válik a pénzügyek intézése. A fizetést, ösztöndíjat, nyugdíjat, szinte bármilyen juttatást bankszámlára utalnak, és mi magunk is egyre több mindenre használjuk a folyószámlánkat. Az ingyenes bankkártyás fizetés elterjedésével egyre többször a plasztikkártya használatával egyenlítjük ki a számlát. Biztonságosabb bankszámlán tudni a jövedelmet, hiszen amennyiben a tárcánkból lopják el a készpénzt, szinte lehetetlen azt visszakapni, míg a bankkártya letiltható és elkerülhetjük a további veszteségeket. A gazdasági érdekek is a bankszámlanyitás mellett szólnak, ugyanis a papír- és fémpénzek használódása, illetve azok pótlása jelentős költséget ró az államra és így az adófizetőkre. A bankszámlához nehezen férhetnek hozzá illetéktelenek, nem kell féltenünk a pénzünket.

Bankszámlanyitás online vagy fiókban

A folyószámla nyitás történhet bankfiókban, de manapság az online bankszámlanyitás is egyre elterjedtebb, így akár a fotelünkből is kezdeményezhetjük azt. Amennyiben felkeltette az érdeklődését a lehetőség, látogasson el a Fairszámla weboldalára, és kérjen személyre szabott banki ajánlatot.